contor

Free Site Counters


marți, 21 iunie 2011

TEHNOLOGIA CUANTICA

Noile tehnologii




  Laboratorul Universității din Los Alamos, S.U.A a anuntat ca spre finele lui 2012 va finaliza producerea unui computer capabil sa efectueze un milion de miliarde de calcule pe secunda.De aici pana la apariția computerelor cuantice nu mai e decât un pas. Puterea lor combinativa le va transforma, probabil intr-o conștiința artificiala. Persoana umana, este destul de previzibila, caci ea este condiționata de o serie de factori șablon:



-educatia parintilor
-formarea in structurile de invatamant.
-traditii.
-religie
-moda

    Asa-zisa dobândire a libertatii se obtine prin iesirea din condiționare  din dualitate, dar aici intervine domeniul fiintei. Prin studierea zonelor vagi ale psihicului uman, imprevizibilul va putea fi redus la zero, ceea ce inseamna ca profilul psiho-somatic al unui subiect poate fi suprapus perfect peste matricea acestuia. Am vazut, ca prin biometrie, amprentele, pupilele, chiar prin citirea codului genetic, aceste computere vor identifica, cu marje de eroare din ce in ce mai mici, universul psihic al tintei umane vizate.




  

   Calculatorul cuantic va putea sa prezica ansamblul reactiilor umane intr-o proportie de peste 90 %. Foarte utila va fi intocmirea de profilere sefilor de stat, a liderilor de opinie, a opozantilor. Prin introducerea multitudinilor de date despre un subiect, computerul va opera miliarde de ecuatii sintetizand modul in care acesta va combina toate informatiile neuronale care ii vor dicta caile de acțiune.







   Intr-un viitor nu foarte îndepărtat se presupune ca omul va deveni "transparent". O comisie formata din profesori ai  Universitatii din Pittsburg, Pensnsylvania a dat publicitatii urmatorul comunicat: "Cercetarile noastre arata ca rareori actionam spontan. Diferitele sisteme neurologice se declanseaza pentru a solutiona diferite tipuri de probleme. Pentru a lua o decizie, creierul cantareste motivele pro si motivele contra, care vor fi beneficiile, placerile sau riscurile scontate. Comportamentul nostru este rezultatul concurentei sau cooperarii dintre ele."





Niciun comentariu: